Η εταιρεία ελιές «ΠΛΑΤΩΝ» εδρεύει στις Λιβανάτες Φθιώτιδος και δραστηριοποιείται στο χώρο της τυποποίησης και του εμπορίου ελιάς συμβατικής αλλά και βιολογικής καλλιέργειας. Σε μία νέα υπερσύγχρονη ιδιόκτητη εγκατάσταση στη Στερεά Ελλάδα, η οικογενειακή επιχείρηση «ΠΛΑΤΩΝ» συνεχίζει την μακροχρόνια και απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της στην εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά ελιάς.

Από το ξεκίνημα, οι άνθρωποί της έθεσαν σαν απόλυτο στόχο την παροχή ποιοτικών προϊόντων είτε αυτά απευθύνονται στον καταναλωτικό κοινό είτε για επαγγελματική χρήση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ελιές «Πλάτων» να καθιερωθούν στη συνείδηση όλων ως συνώνυμο της ποιότητας και της νοστιμιάς! Επενδύοντας σε αυτή ακριβώς τη δυναμική, η οικογένεια των ελιών «Πλάτων» επεκτάθηκε με σταθερά βήματα έξω από τα όρια πρώτα της Φθιώτιδας, έπειτα της Στερεάς και τελικά και ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς τα τελευταία χρόνια το πελατολόγιό της περιλαμβάνει εταιρείες του εξωτερικού από πολλές χώρες του κόσμου.

Ελιές Καλαμών σε Φάκελα 250g

✔Ελιές καλαμών

✔Ελιές αμφίσσης

✔Ελιές ξανθές

✔Ελιές με αμύγδαλο

✔Ελιές με πιπεριά

✔Πάστα ελιάς

Ελιές Ξανθές σε Βάζα 200g

Το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι άλλο από τη διατήρηση του χαρακτήρα και του επιπέδου ποιότητας, που έμειναν αναλλοίωτα στην πάροδο των χρόνων τιμώντας την εμπιστοσύνη των πελατών. Για να επιτευχθεί αυτό η εταιρεία «ΠΛΑΤΩΝ» έχει προχωρήσει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη ελιάς σε ιδιόκτητους ελαιώνες, οι οποίοι περνάνε μαζί με τα μυστικά της καλλιέργειας από γενιά σε γενιά εδώ και δεκαετίες! Επιπλέον, στη συνεργασία της με άλλους παραγωγούς  η εταιρεία μας θέτει τα υψηλότερα στάνταρ της αγοράς με συνεχή αξιολόγηση – ελέγχους, τόσο ποιοτικούς όσο και επιτόπιους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα προϊόντας μας όχι απλά να καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές, αλλά να υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις ακόμα και των αυστηρότερων εθνικών και διεθνών προτύπων ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων.

Εγγυόμαστε έτσι ότι οι ελιές που θα φτάσουν στα χέρια σας, θα είναι όπως τη στιγμή που τις μαζέψαμε εμείς με τα δικά μας χέρια, ώστε να τρώτε… ήσυχοι!

Η μονάδα συσκευασίας επεξεργάζεται και τυποποιεί τις ελιές. Ένα μέρος των ελιών προέρχεται από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της και ένα μεγάλο ποσοστό αγοράζεται απευθείας από τους παραγωγούς, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η επιχείρηση.

Μονάδα συσκευασίας της ελιάς

Η ιδιόκτητη μονάδα συσκευασίας της εταιρείας «ΠΛΑΤΩΝ» στεγάζεται στο χώρο της εταιρείας στις Λιβανάτες. Καθημερινά επεξεργάζονται και τυποποιούνται μεγάλες ποσότητες ελιάς οι οποίες ανταποκρίνονται στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας της αγοράς.

Το πρώτο στάδιο επεξεργασίας της ελιάς περιλαμβάνει τη διαλογή, την ωρίμανση και την εκπυρήνωση. Είναι το στάδιο εκείνο που εξασφαλίζει τη μοναδική γεύση που συναντάτε σε κάθε συσκευασία με την υπογραφή ελιές «ΠΛΑΤΩΝ»! Στη συνέχεια γίνεται η τυποποίηση και η συσκευασία σε γυάλινα βάζα, σε πλαστικά δοχεία τύπου πετ, σε σακούλες vacuum και σε φάκελα. Η εμπειρία που μας έχει δώσει η πολυετής παρουσία μας στο χώρο, μας έχει βοηθήσει να εξελίξουμε τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε ξεχωριστά για κάθε μία συσκευασία που βγαίνει από τη μονάδα μας. Έτσι μπορούμε πάντα να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των πελατών μας, από τον επαγγελματία που ψάχνει την καλύτερη λύση για την επιχείρησή τους μέχρι τον καταναλωτή που ψάχνει την καλύτερη γεύση για το τραπέζι του!

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της υπερσύγχρονης μονάδας μας είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε πλήρως στις υψηλότατες προδιαγραφές αποθήκευσης, επεξεργασίας και συσκευασίας που έχουμε θέσει για τις ελιές μας και που σας έχουν κάνει να τις αγαπήσετε όλα αυτά τα χρόνια.

Για εμάς το υψηλό επίπεδο προϊόντων και η ποιότητα δεν είναι στόχος αλλά… προϋπόθεση. Σας περιμένουμε λοιπόν στη μονάδα συσκευασίας μας για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι το επίπεδο των εγκαταστάσεων και των ανθρώπων μας. Και μερικές ελιές κερασμένες από εμάς, εάν καταφέρετε να ξεχωρίσετε εάν μαζεύτηκαν μόλις από το δέντρο ή βγήκαν από μία συσκευασία «ΠΛΑΤΩΝ»…!

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΛΙΑΣ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΛΙΑΣ